- Blog, Mistere şi Curiozităţi

Tesla a prezis smartphone-ul încă de la începutul secolului XX

Nikola-Tesla-Prediction-Smartphone

“Vom fi capabili să comunicăm unii cu ceilalţi instantaneu, indiferent de distanţă. Nu numai atât, dar vom putea, prin intermediul televizorului şi al telefonului să ne vedem unul pe celălalt ca şi cum am fi faţă-n faţă şi instrumentele cu ajutorul cărora vom face asta vor fi mult mai simple decât telefonul nostru…”

Nikola Tesla pare un om venit din viitor, poate nu călătorind direct de acolo, dar cel puţin cu ajutorul minţii sale,  în 1926 el profeţind apariţia smartphone-ului.

Invențiile lui Tesla au mers mult dincolo de electricitate. El a făcut descoperiri extraordinare, cum ar fi comunicațiile radio wireless, motoarele  cu turbină, elicopterele (deși  Da Vinci a avut primul ideea), lumina fluorescentă și cea de neon, torpilele și  razele X printre altele. Până în momentul morții sale, Tesla a avut aproape 700 de patente la nivel mondial.

Nikola Tesla a declarat: “Există o diferență între progres și tehnologie: progresul aduce beneficii omenirii,tehnologia nu face neapărat asta “.

Timp de decenii gândirea înaintată a inventatorului a fascinat oamenii de știință și cercetătorii. Tesla s-a născut într-un moment care coincide cu o profeție veche care vorbește despre deschiderea porților înțelepciunii pe pământ. (Aici includem şi pe Albert Einstein, de asemenea).

Nikola Tesla este unul dintre cei mai importanți oameni de știință din istoria omenirii,culmea, absent din cărțile de istorie. V-ați întrebat vreodată de ce? De ce un om care a contribuit la viitorul speciei noastre nici măcar nu este menționat în cele mai multe lecţii de istorie?

Tinerele generații merită să știe cine a fost geniul Nikola Tesla.

Pentru a vă arăta cât de avansată a fost mintea lui Nikola Tesla, o să aruncăm o privire la un interviu din 1926 din revista Colliers reprodus de Twenty-First Century Books.

Titlul interviului este: “Când femeia e şeful” și în acel interviu Nikola Tesla a prezis apariția smartphone-ului, un dispozitiv fără care majoritatea dintre noi nu am mai putea trăi astăzi(din păcate).

“Atunci când tehnologia wireless va fi funcţională, întreg pământul va fi transformat într-un creier imens, în care toate lucrurile vor fi particule dintr-un tot unic. Vom fi în măsură să comunicăm unul cu altul instantaneu, indiferent de distanță. Nu numai asta, dar prin  intermediul televiziunii și telefoniei ne  vom vedea și auzi unul pe altul perfect, ca și cum ne-am afla față în față, în ciuda miilor  de mile distanță și instrumentele prin care vom putea face asta vor  fi uimitor de simple în comparație cu telefonul nostru de acum. Un om va putea să poarte un astfel de dispozitiv în buzunar. Vom putea să asistăm la diverse evenimente  precum numirea  unui președinte, desfăşurarea unui meci, prăpădul unui cutremur sau teroarea unei lupte, ca și cum am fi prezenți.

Atunci când transmisia fără fir va fi aplicată la nivel comercial, transportul și comunicaţiile vor fi revolutionate. Deja imagini în mișcare au fost transmise prin radio pe o distanță scurtă. Mai târziu, distanța va fi nemărginită, iar mai târziu mă refer la doar câțiva ani de acum-încolo. Imaginile sunt transmise prin fire – ele au fost telegrafiate cu succes în urmă cu treizeci de ani. Atunci când transmisia wireless se va generaliza, aceste metode vor fi la fel de depăşite cum este locomotiva cu abur în comparație cu trenul electric.”

 

Se pare că extraordinarul său spirit vizionar a făcut din Tesla un gânditor mult înaintea timpului său iar geniul lui merită să fie cunoscut cât mai multora dintre noi.

sursa

 

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

1 thought on “Tesla a prezis smartphone-ul încă de la începutul secolului XX

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.