- Blog, Mistere şi Curiozităţi, Tablou

Templul Kailasa din India – dovada faptului că anticii posedau o tehnologie avansată

Se pare că a devenit obișnuit pentru oamenii de știință să discrediteze culturile vechi din întreaga lume. Numeroase situri antice indică faptul că civilizațiile care au trăit pe Pământ cu mii de ani în urmă au fost extrem de avansate și sofisticate. Dovada acestui fapt este un alt sit antic, care nu poate fi reconstruit cu ușurință, nici chiar astăzi, în secolul XXI.

Enigmaticul templu Kailasa de la Peșterile Ellora din Maharashtra, India, a fascinat cercetători și turiști timp de secole. Este o construcție uluitoare care arată că acum câteva mii de ani, culturile antice erau mult mai avansate decât au afirmat cercetătorii moderni. Toată lumea încearcă să înțeleagă cum a fost construit templul, tăiat din roci, fără a folosi tehnologia “modernă”.

Templul simbolizează muntele Kailash, casa lui Shiva, una dintre cele mai importante zeități hinduse. Templul Kailasa este al 16-lea dintr-un total de 34 de grote care au fost excavate în zonă. Cercetătorii indică faptul că peșterile străvechi au fost construite cândva în jurul secolelor al V-lea și al X-lea d.Hr., dar mulți alții nu sunt de acord, sugerând că grotele sunt mult mai vechi.

Mulți cercetători cred că constructorii templului Kailasa au folosit o metodă de excavare verticală pentru a realiza ceea ce au făcut. Au început de la vârful bolovanilor originali și și-au croit drumul în jos, sculptând unul dintre cele mai fascinante complexe de temple antice de pe planetă. Dar cum au făcut-o? Ce au folosit vechii constructori din peșterile Ellora pentru excavare și construire? Savanții indică faptul că peșterile au fost construite cu ajutorul ciocanelor, dălților și pietrelor, cu mii de ani în urmă.

Potrivit unei celebre ezoteriste a sec. al XIX-lea, H.P. Blavatsky, multe dintre aceste temple antice datează de mult mai demult decât cred oamenii de știință moderni. M.K. Dhavalikar, un istoric și arheolog indian, autor al cărții “Ellora”, sugerează că adăposturile și templul Kailasa nu au fost excavate în același timp, ci sunt rezultatul unui proces de construcție care aparține unui număr de perioade diferite.

Dar nu contează atât de mult cât de vechi sunt aceste structuri. Ceea ce uimește experții e incredibila precizie a construcției și design-ului. E foarte probabil că oricine a construit aceste pesteri fascinante cu mii de ani în urmă, a avut cu siguranță mai mult decât niște ciocane obișnuite, dălți și pietre. Constructorii antici au reușit să extragă blocuri de piatră supermasive, unele dintre ele cu o greutate de peste 50 de tone, să le transporte pe diferite șantiere de construcții, să modeleze stânci incredibil de dure precum andezitul și să le aranjeze în blocuri masive ca și cum întregul proces ar fi un gigantic puzzle.

Templul Kailasa din Ellora, Maharashtra, India este un megalit sculptat dintr-o SINGURĂ piatră. Este considerat unul dintre cele mai fascinante temple din India, mai ales din cauza dimensiunilor sale enorme, a arhitecturii și a implementărilor sculpturale. Cu alte cuvinte, este unul dintre numeroasele locuri de pe Pământ care demonstrează că societățile antice din întreaga lume au fost extrem de avansate în diverse domenii, posedând o cunoaștere care le-a permis să construiască sau să sculpteze structuri uluitoare care au rămas în picioare mii de ani de la crearea lor.

 sursa

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.