- Motivaţional, Tablou

Șapte sfaturi utile pentru combaterea sedentarității la locul de muncă

Mulți dintre noi petrecem cel puțin opt ore la muncă așezați în fața calculatorului, având deci, o activitate care implică consum mental și mișcare limitată.

Această scădere a mobilității la serviciu adduce cu ea preocupări noi și obiceiuri proaste. Timpul petrecut stând așezați și obezitatea ne iau mulți ani din viață.

Iată câteva sfaturi pentru a combate sedentarismul la locul de muncă:

  1. Ridică-te de pe scaun și fă câteva întinderi la fiecare 30 de minute

Setează-ți un reminder pe telefon sau calculator într-un calendar și ridică-te la intervale regulate de-a lungul timpului petrecut la serviciu. Cercetările au arătat că 23 la sută dintre angajați așteaptă adesea până la trei-patru ore înainte de a se ridica de pe scaun. Dacă nu poți părăsi biroul la intervale regulate, ridică-te atunci când vorbești la telefon.

Tip: Google calendar nu va putea să-ți seteze reminder-ul la fiecare 30 de minute, dar o poti face in calendarul de la Outlook, de exemplu, iar atunci cand îți apare mesajul, îi dai “Snooze” la fiecare 30 de minute sau la intervalul care-ți convine.

  1. Mănâncă sănătos cu cât mai puține snacks-uri

Când ești la birou toată ziua, e ușor să ciugulești inconștient. Dacă simți nevoia să ronțăi ceva, adu-ți ceva legume sau fructe.

  1. Ia prânzul departe de birou           

Chiar dacă te-ai obișnuit să mănânci la birou, fă un efort și mănâncă în altă parte de câteva ori pe săptămână.

  1. Organizează întâlniri care presupun deplasare

Dacă e posibil, sugerează să aveți întâlniri mobile, în detrimentul celor organizate la o masă de conferințe. Cu siguranță că vor deveni astfel și mai interesante.

  1. Fă mișcare cu echipa

În timpul pauzei de prânz sau înainte/după serviciu, joacă cu colegii un ping-pong, mergeți la alergat sau pur și simplu la plimbare. Organizați un astfel de ritual care, în plus, vă va ajuta să și socializați.

  1. Consultă medicul regulat

 Pentru a preveni eventualele probleme de sănătate, încearcă să mergi regulat la medic ca să previi problemele ce pot apărea din cauza muncii sedentare. Asta te va ajuta poate, să mănânci sănătos și sa fii activ fizic în timpul lucrului.

  1. Urcă pe scări în loc să folosești liftul

Sfatul ăsta mi se pare foarte util de a fi aplicat atât la serviciu cât și acasă, atunci când nu avem de cărat lucruri grele.

Un job la birou nu înseamnă că trebuie să fii inactiv(ă). Dacă vei reuși să integrezi măcar o parte din aceste sfaturi simple în rutina zilnică, vei fi mai capabil(ă) să combați bolile asociate muncii sedentare.

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.