- Blog, Povestiri

Prietenul meu, Criagno

0 Shares

Quality: 1st Generation. Film Title: E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL-20TH ANNIVERSARY RE ISSUE Copyright: Universal Pictures 2001 Actors: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace Stone, Peter Coyote, Robert MacNaughton For further information: please contact your local UIP Press Office.

“Mmm, ce buni sunt biscuiţii ăştia! Mai vreau!”, îşi zise în sinea lui Dănuţ. Nu se gândi de două ori. Înfulecă încă vreo doi biscuiţi, mai bău o ceaşcă cu lapte şi o zbughi în camera mamei lui. Avea chef să iasă la joacă, dar fiind foarte cald, mamă-sa nu-l lăsa să iasă. Până când ajunse la ea, deja îşi pregătise textul ca s-o convingă să-l lase.

– Mami, vreau să-l duc pe Bebeto la plimbare prin parc, nu-i aşa că mă laşi?

Dănuţ cunoştea slăbiciunea maică-sii pentru căţeluş şi o sclipire jucăuşă se ivi în ochii lui negri şi migdalaţi. Mama sa se uită zâmbind la el şi îi zise:
– Bine, du-te, dar să nu staţi prea mult!
Nici nu termină bine de zis, că Dănuţ era deja cu căţelul pe uşă, zburdând spre parcul din apropiere. Ajunseră şi Bebeto începu să alerge vesel prin iarba ce fremăta odihnită de razele soarelui. Deodată căţelul mirosi ceva şi o zbughi în păduricea din apropiere, intrând într-un desiş. Dănuţ alergă după el şi văzu că după acel desiş sclipea o luminiţă. Ajunse şi cu uimire văzu cum apare în faţa sa un băieţel cam de înălţimea lui, însă cu o înfăţişare total neobişnuită. Avea pielea de culoare cenuşiu-deschis, ochii foarte mari ca două mărgele negre, era complet lipsit de păr şi aproape gol.
Cu siguranţă avea nevoie de nişte haine ca cele pe care i le cumpărase lui maică-sa ultima oară şi care îi plăceau tare mult.
– Salut, eu sunt Dănuţ, pe tine cum te cheamă?, zise băiatul, apropiindu-se de copilul cel neobişnuit.
– %#¤/#„&%¤!, auzi Dănuţ nişte sunete venid dinspre copilul gri şi văzând cu uimire că acesta nu-şi mişcă buzele.
I se făcu frică şi încercă să fugă de acolo, însă în interiorul său se ivi o lumină caldă şi liniştitoare şi o voce blândă îi spuse: „ Eu sunt Criagno. Locuiesc pe o planetă din constelaţia Lyra şi am venit aici împreună cu părinţii mei şi cu alţi locuitori de pe planeta mea într-o misiune specială.”
Dănuţ se linişti şi se întoarse către Criagno. Mai citise el pe net felurite chestii despre OZN-uri care apăruseră prin diverse locuri ale planetei, dar acestea erau privite ca nişte fantezii. Acum, că stătea de vorbă cu o fiinţă de pe altă planetă, i se părea că visează. Se hotărî să stea de vorbă cu băieţelul cel gri şi-l întrebă:
– Şi ce faceţi voi aici, pe Pământ?
– Planeta voastră e unică în tot sistemul solar datorită abundenţei de vegetaţie şi de animale, zise Criagno. Are un colorit minunat şi emană o frumuseţe nemaipomenită când e privită din spaţiu. Totuşi, am observat că voi, oamenii, nu sunteţi conştienţi de ce vă oferă Pământul şi faceţi tot felul de lucruri grave care-i pun în pericol echilibrul. De aceea, am venit să vă studiem şi am observat că, din păcate, voi acţionaţi ca o maşină defectă care e condusă de un şofer adormit, egoist , nu de unul treaz, conştient. Pentru noi asta e inexplicabil şi vrem să descoperim cauzele acestei anomalii a lumii voastre.
„Ce ciudat vorbeşte”, îşi zise Dănuţ. “Poate că totuşi are dreptate”, se gândi el, amintindu-şi cum ziua trecută, în faţa blocului, doi vecini ţipau unul la celălalt pentru un loc de parcare blocat, iar un trecător, după ce băuse o ultimă înghiţitură dintr-o doză de suc, o aruncă în drum, deşi coşul de gunoi era la doi paşi distanţă.
– Acum trebuie să plec, îi transmise Criagno. Poate o să ne mai vedem…
– Bine, de-abia aştept, îi zise Dănuţ.
Criagno intră în spatele tufişului şi dispăru într-un halou de lumină.
Dănuţ îl luă pe Bebeto şi porni spre casă, gândindu-se dacă să îi povestească mamei ce a trăit în acea după-amiază. „Mai bine, nu!”

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

1 thought on “Prietenul meu, Criagno

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.