- Blog, Mistere şi Curiozităţi

Piramidele: Rezultatul arhitecturii atlanteene ?

0 Shares

V-ați întrebat vreodată de ce sunt atât de multe piramide răspândite de-a lungul globului?

Oriunde ne-am uita, din Africa, Europa, Asia până în Americi, pentru un  motiv necunoscut, civilizațiile antice au ridicat piramide masive în toată lumea.

Cum şi de ce le-au ridicat, e un mister pe care arheologii nu au reușit să-l descifreze până acum.

pyramid
De ce au ridicat civilizațiile antice piramide pe tot globul?

Au fost  aceste piramide morminte pentru sacerdoți, așa cum sugerează arheologii, sau au avut o altă destinaţie ascunsă şi încă nedescoperită?

Se ştie că sunt mii de piramide  pe tot globul.

Savanţii  susţin că  vechile culturi antice din întreaga lume nu au fost interconectate, adică  oamenii  din America nu au fost în contact direct cu oamenii din Africa, Europa  sau Asia.

Pentru un anumit motiv, toate aceste culturi antice au decis  să construiască  piramide masive şi cele mai multe dintre ele sunt  similare.

Cum ne putem explica acest lucru?

S-au decis anticii să construiască piramide la întâmplare sau au urmat un anumit tipar stabilit de o cultură necunoscută care preceda toate culturile antice cunoscute istoriei?

Recent, cercetătorii din Kazahstan au descoperit prima piramidă din acea parte a lumii, care se pare că a precedat piramidele egiptene în mod uimitor cu 1.000 de ani. Acest lucru înseamnă că vechii egipteni nu au fost prima civilizaţie care a construit  piramide şi că acestea au existat cu mult înainte ca ei să se fi decis să le ridice.

Interesant, cea mai mare piramidă de pe planetă nu este Marea Piramidă de la Gizzeh cum mulţi cred.

În timp ce Marea Piramidă din Egipt este una dintre cele mai mari piramide de pe planetă, adevărul este că există alte structuri care sunt chiar mai mari, și ar putea chiar, eventual, să fie mult mai vechi decât structurile găsite în Egipt.

Trebuie doar să aruncăm o privire în Mexic, unde vom găsi Marea Piramidă Cholula. Acest monument antic masiv este CEA MAI MARE PIRAMIDĂ din lume, ca dimensiune, fiind comparată cu NOUĂ bazine de înot de dimensiuni olimpice.Cercetătorii nu au nici o idee despre cine a construit această structură masivă, însă legendele spun că a fost ridicată de uriaşi.

Pyramid structures

Există însă și piramide antice şi mai fascinante împrăștiate pe tot globul.

Piramidele masive din China sunt, probabil, structurile cele mai ocultate de pe suprafața planetei.Se cunosc puține despre aceste piramide masive care au fost fotografiate de mai multe ori de către piloții care survolează acea regiune. Povestea din spatele Marii Piramide din China este mai mult decât fascinantă. De ani de zile, guvernul chinez a interzis ca studii adecvate să fie efectuate pe numeroasele piramide din apropierea orașului Xi’an. Călătorii care au reușit să se strecoare în zona în care piramidele au fost descoperite, au întâlnit numeroase anomalii, cum ar fi un material metalic, care nu a putut fi identificat de către cercetători. Piramidele din China sunt considerate a fi vechi de peste 8.000 de ani.

Călătorind spre vest, în America de Sud, ne vom îndrepta spre Peru și vechile piramide din Caral. În urmă cu aproximativ 5000 de ani, peruanii antici s-au stabilit la Caral și au creat una dintre cele mai avansate și cele mai vechi civilizații din America de Sud. Cunoștințele lor multidisciplinare au lăsat cercetătorii de azi dezorientaţi și incapabili să răspundă la mai multe mistere din spatele celei mai mari civilizații din America de Sud .

Richard-Cassaro-Triptych

“Triptych Temple”, cunoscut online ca şi “ Conexiunea Piramidelor din Mexic-Egipt-Cambodgia” -Richard Cassaro.

E foarte probabil ca în cărţile de istorie să nu fi citit niciodată  despre aceste misterioase piramide lăsate în urmă de o civilizaţie fascinantă şi aproape necunoscută nouă. Potrivit multor experți, Piramidele din Caral sunt contemporane cu piramidele egiptene (3200 î.Hr.).

Cu toate acestea, există numeroase alte piramide demne de luat în seamă.

Piramidele bosniace situate în Visoko, Bosnia / Herțegovina, au fost analizate de către experți încă de când Dr. Semir Osmanagic le-a descoperit.Osmanagic și echipa sa au petrecut peste 340.000 ore de muncă făcând săpături arheologice, testarea probelor, precum și datarea cu radiocarbon din perioada 2005 până în 2013.

Piramida Soarelui, cu înălțimea sa de 220 de metri, depăşeşte Marea Piramidă din Egipt, care masoara 147 de metri (înălțime).Ceea ce este uimitor  e faptul că orientarea piramidei spre nord, este exactă, cu o eroare de 0 grade, 0 minute și 12 secunde, o precizie incredibilă deci, la fel întâmplându-se şi cu Marea Piramidă din Egipt.

Mergând acum către răsărit, ajungem în Indonezia, unde întâlnim Piramida din Gunung Padang care, potrivit multora, este cea mai mare și cea mai veche piramidă de pe planetă. Numeroși cercetători susțin că Gunung Padang este dovada finală care indică spre o civilizație anterioară necunoscută extrem de sofisticată care a populat această zonă. Analiza probelor la Gunung Padang, a relevat date incredibile. Mai întâi s-a crezut că sit-ul datează de cel puțin 5000 de ani, apoi de la 8000 de ani la 10.000 și în cele din urmă că are o vechime de 23.000 de ani. Acest lucru înseamnă că Gunung Padang este nu numai cel mai vechi site-ul megalitic de pe planetă, este de asemenea, cea mai veche structură în formă piramidală cunoscută pentru omenire.

După cum se poate vedea, culturi diferite din diferite perioade ale istoriei au construit piramide în întreaga lume.

02-inca-egyptian-pyramids

Din păcate însă, cercetătorii nu au fost în măsură să răspundă la cea mai importantă întrebare cu privire la aceste structuri magnifice: De ce piramide?

De ce culturile antice din întreaga lume au decis să construiască aceste structuri fascinante și de ce sunt atât de multe piramide similare?

Oare toate piramidele din întreaga lume au fost ridicate deoarece toate culturile antice au avut idei similare?

Sau este posibil ca toate culturile antice precum egiptenii antici, mayaşii, aztecii, incaşii, Tiahuanaco, şi altele să urmeze un model predefinit, stabilit de o civilizaţie care le preceda pe toate acestea?!

Ce-ar fi dacă piramidele din întreaga lume ar fi, de fapt, rezultatul arhitecturii atlanteene?

Sau, dacă sunteți printre cei care cred că Atlantida nu a existat niciodată, imaginaţi-vă că piramidele ar putea fi produsul unei civilizații antice similare celei atlanteene apărută cu mii de ani în urmă, înainte de istoria scrisă, civilizaţie care e posibil să fi lăsat modele şi explicaţii cu privire la modul  şi scopul pentru care urmau să fie construite piramide în întreaga lume.

Oricum ar fi, e greu de imaginat că toate aceste culturi antice  s-au decis să construiască piramide similare la întâmplare.

sursa

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

2 thoughts on “Piramidele: Rezultatul arhitecturii atlanteene ?

  1. Pingback: Zeii si Creatia |

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.