- Blog, Motivaţional

Pentru costul unui iPhone, acum puteți cumpăra o turbină eoliană care poate alimenta o casă pe viață

Există milioane de oameni în Africa, Asia sau America de Sud care încă trăiesc în întuneric. Sunt alții care dau până la 1000 de dolari pe un iPhone.

PROBLEMELE

În Africa, unele zone ale Asiei, chiar și în părți ale Americii de Sud, oamenii trăiesc fără energie electrică. Doamne ferește dacă un copil mic s-ar îmbolnăvi. Părinți săi ar fi nevoiți să călătorească până la 700 de km pentru a obține un vaccin sau un antibiotic. Imaginați-vă oameni care nu au lumină. O mulțime de oameni care încă trăiesc în întuneric. Imaginați-vă că, metaforic, au o boală de ochi și nici măcar nu văd ca să își poată lega proprii pantofi.

INOVAȚIA

Avant Garde Innovations, un startup fondat de către frații Arun și Anoop George din Kerala, India, a venit cu ideea construirii unei turbine eoliene low-cost care poate genera suficientă energie electrică pentru a alimenta o casa întreagă pe viață. De dimensiunea unui ventilator de tavan, această turbină eoliană poate genera 5 kWh pe zi – și costă doar 750 USD, cât un iPhone nou.

CUM SE POATE  FOLOSI ACEASTĂ INVENȚIE ÎN LUMEA REALĂ?

Imaginați-vă că vreți să vă construiți o căsuță la țară, în mijlocul naturii. Poate chiar vreți să vă mutați acolo. Cu ajutorul acestei turbine puteți beneficia în continuare de toate comoditățile vieții moderne chiar izolați fiind. Puteți să congelați alimente, puteți avea apă curată, puteți să faceți un duș fierbinte, aveți curent electric pentru nevoile voastre.

În cazuri de urgență, în locurile greu accesibile sau  în cele în care din cauza condițiilor economice precare nu există curent electric, se poate înființa un spital mobil,  poate ajunge o ambulanță care să trateze bolnavii, copiii, etc.

Imagina-ți-vă ce s-ar putea face cu ajutorul acestei turbine de mici dimensiuni care permite mobilitatea. Viața noastră ar fi puțin mai bună, nu?

 

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.