Motivaţional,Slide,Tablou

Două soluții pentru a ne liniști gândurile negative

Mintea noastră condiționată este acolo dintr-un singur motiv și anume pentru a ne ajuta să supraviețuim și pentru a ne menține în viață. Nu este acolo pentru a ne face fericiți sau pentru a avea succes. Din anumite motive, scopul său principal în viață este însă acela de a ne face nemulțumiți.
Mintea noastră este ca un copil interior. Când îl ignorăm, va începe să ne sâcâie și mai tare. Și dacă continuăm să-l ignorăm, copilul va lovi, va plânge și va face tot ce poate pentru a ne atrage atenția.
Exact asta se întâmplă cu mintea noastră.
Pur și simplu continuă cu discuțiile sale nesfârșite despre cât de nasol este, sau îngrozitor, sau cum îndrăznește să-mi facă asta, cum ar putea ei, nu pot să cred că se întâmplă asta, la ce mă voi gândi, etc.?
Deci ce facem?
Cum putem să ne liniștim mintea și să terminăm cu pălăvrăgeala din capul nostru?

Ei bine … sunt doi pași.

Primul pas este să devii CONȘTIENT că tu nu ești discuția din capul tău. Este mintea ta condiționată.

De fiecare dată când experimentezi un gând negativ, este vorba despre mintea ta condiționată, bazată pe frică, nu despre conștiința ta.

Prima etapă este să identifici mintea, să o observi, să o asculți, și să spui: „Ok, mulțumesc pentru că împărtășești ideile tale!” Nu o ignora sau neglija, dar nici nu o lăsa să preia controlul.

Odată ce identifici activitatea minții, o modalitate de a o controla, este să o tratezi ca și cum ar fi un prieten de-al tău care dorește să fie asigurat că totul e în ordine.

„Înțeleg că ești îngrijorată. Vreau să știi că vom trece prin asta. Vom reusi. Ia-o usor. Dă-mi o șansă să fac asta. ”

Aceste afirmații pozitive modifică căile neurologice din creier, astfel încât atunci când apare un gând negativ, îl înlocuiesc automat cu unul pozitiv.

Pasul doi este mai greu. În cel mai înalt nivel de dezvoltare personală, nu este vorba despre a spune ceva pozitiv pentru mintea ta, ci despre întoarcerea în prezent, unde nu există minte.

Când discuți pozitiv cu mintea ta, încă o distrezi. Orice conversație pe care o porți cu mintea va fi în cele din urmă o conversație pierdută, deoarece deja e activată partea din tine care îți spune că ești nemulțumit. A purta această conversație cu tine înseamnă că nu poți fi prezent.

Dintre toate practicile spirituale dezvăluite de-a lungul istoriei de către maeștrii spirituali, există un singur răspuns pentru atingerea iluminării (deci a fericirii și a succesului).

Acest răspuns este că trebuie să înveți să rămâi prezent. Rămâneți în momentul în care este, nu în momentul în care nu este. Nu mergeți în trecut. Nu mergeți în viitor. Fiți aici și acum.

De fiecare dată când te gândești la trecut, te afli în sinele tău condiționat, nefericit, bazat pe frică. De fiecare dată când vă gândiți la viitor, s-ar putea să vă gândiți „Hei, viitorul va fi grozav”. Ce se întâmplă dacă menții conversația timp de două minute și o urmărești?

În câteva minute veți observa că nu va fi atât de grozav, pentru că activați partea din voi, fie că este trecutul sau viitorul, care vă va înnebuni și vă va aduce tristețe, nefericire și / sau stres. Care este raspunsul? Trebuie să înveți să rămâi prezent.

Respirați adânc și profund, deoarece aceasta este cea mai apropiată legătură cu prezentul. Respirația nu poate fi decât în ​​prezent. Acesta este motivul pentru care meditația este atât de valoroasă.

Aici e provocarea. Nimic din toate acestea nu este ușor. Este cel mai greu lucru pe care trebuie să-l faci vreodată în întreaga ta viață – să înveți să fii prezent în fiecare moment – dar și cel mai plin de satisfacții.

Spune-mi ce crezi. Care sunt câteva dintre expresiile obișnuite dale minții care te înnebunesc? Cum te descurci? Împărtășește-ți poveștile, vreau să le aud de la tine!

sursa 

Leave a Reply

Your email address will not be published.