- Blog, Spiritualitate

Divinitatea şi Creaţia

De milenii întregi God-and-Adam-Sistene-Chapel-Detailcosmogoniile din toate părțile lumii, egipteană, hindu, orientală, aztecă, mayaşă, incaşă, nordică, celtică, etc, au explicat și explică în detaliu modul în care creaţia a coborât din lumile superioare să cristalizeze în lumea fizică, ce scop au avut zeii pentru a crea lumea.
De un secol şi ceva, odată cu apariţia “Originii speciilor” a lui Darwin, omenirea s-a decis să neglijeze înţelepciunea strămoşilor noştri şi să-L îndepărteze pe Dumnezeu din creaţie. Astfel, tot ce are aromă spirituală și metafizică a fost etichetat în mod automat empiric, absurd și rezultatul reacțiilor fricii în om, etc.

Prostii?
Știință empirică?
Istorii absurde și fanteziste?

Realmente poate fi numită empirică știința utilizată de către egipteni pentru a construi piramidele lui Keops, Kephren și Mikerinos atunci când cei mai mulți experți și arhitecți moderni nici măcar nu pot explica cum le-au făcut? Poate fi catalogată drept absurdă istoria unei civilizaţii cu o mare înțelepciune astrologică, filosofică, mitologică, științifică și chiar medicală? Şi ce mai putem spune despre bijuteriile arhitectonice pe care oricine le poate admira în muzeul de Antropologie şi Istorie din Ciudad de Mexico, unde strălucesc frumuseţea şi înţelepciunea culturilor aztece şi mazaşe? Putem numi prostii toate templele închinate zeilor care s-au ridicat în trecut pe toate latitudinile globului şi care au rezistat mileniilor şi intemperiilor pentru a ne transmite nouă maiestuozitatea lor?

Un studiu sumar al culturilor antice ne dezvăluie o surprinzătoare înţelepciune la toate nivelurile: filozofic, religios, artistic, ştiinţific şi chiar medical. Pentru a putea face un astfel de studiu, trebuie să ţinem cont de două condiţii pe care ştiinţa materialistă nu le îndeplineşte:

1. Anticii, in toate operele lor, se raportau la creaţie şi la Creator, adică îi ofereau Divintăţii locul în creaţie. Astăzi, ştiinţa nu numai că exclude Divinitatea dar o mai ia şi în derâdere. Asta înseamnă că am devenit mai înţelepţi?
2. Toate culturile antice au căutat să se armonizeze cu natura în tot ceea ce realizau, au căutat să fie una cu natura şi să se integreze cu magia Mamei Geea până în cele mai infime detalii.

Avem ca exemplu piramidele Maya din sudul Mexicului pe unde furtunile trec încontinuu şi nici măcar vegetaţia nu o afectează. În schimb, ştiinţa actuală nu mai ţine cont de legile care guvernează natura, planeta Terra, exteminând animalele, distrugând ecosistemele, creând dezechilibre de tot felul şi amplificând astfel dezastrele naturale. Avem o surprinzătoare lipsă de logică şi de bun simţ valorizând tot ceea ce ne contaminează şi ne distruge şi batjocorind ceea ce ne uneşte cu natura divină.
Nu ne cunoaştem propria planetă însă ne credem stăpânii ei, nu cunoaştem universul dar avem impresia că suntem singurii săi locuitori deşi planeta noastră se vede pe firmament ca un mic punct pe o foaie de hârtie. Nu cunoaştem legile care guvernează planeta dar ne considerăm regii lumii. Înţelepţii însă, se prosternează la picioarele reprezentărilor divinităţilor aztece, mayaşe, celtice, persane, tibetane, greceşti, etc., pentru că recunosc în ele Elohim-ul creator al Universului.

Toate popoarele au reprezentate divinităţile lor ancestrale cElohima şi androgini. Spre exemplu, chinezii consideră că strămoşii lor îndepărtaţi erau androgini fiind consideraţi fiinţe divine, zei sfinţi. Concepția unui Jehova antropomorf, exclusivist, independent de propria sa operă, stând acolo sus pe un tron de tiranie și despotism, aruncând tunete și fulgere împotriva acestui trist furnicar uman, este rezultatul ignoranței, o simplă idolatrie intelectuală. Spaţiul Abstract Absolut, Dumnezeu incognoscibil, nu este nici un abis fără fund nici o plenitudine necondiţionată, ci amblele în acelaşi timp. Este cauză infinită şi eternă, lipsită de orice atribut, dincolo de raţiune sau de sentiment.

Creatorii acestei lumi a formelor sunt un grup mistic de zei androgini, denumiţi în ebraică Elohim. Acest cuvânt se traduce de fapt ca şi “Zei şi Zeiţe”, fiind un nume feminin cu terminaţie plurală masculină.

“Și spiritul principiilor de sex masculin și feminin plutea deasupra apelor primordiale și creația a avut loc. “

În mod incontestabil, o religie fără Zeițe este pe jumătate ateistă. Dacă vrem cu adevărat să ne echilibrăm viaţa sufletească si pe cea spirituală, trebuie să ne prosternăm la picioarele Elohim-ilor, ale Divinitaţilor primordiale și nu unui Jehova antropomorf respins de către Iisus Christos însuşi.

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.