- Tablou, Terapia emoțiilor

Detalii despre tehnica acceptarii

Salut,

Sunt Valentin Dumitru si revin in acest nou material cu detalii care sa te ajute sa intelegi mai bine tehnica acceptarii, pentru a o  putea aplica cu eficienta in viata ta.

Acceptarea inseamna a fi constient de o emotie, a o lasa sa-si faca aparitia, a o trai si a o lasa sa-si urmeze cursul fara a dori sa schimbi nimic la ea si fara a face nimic in privinta acestei emotii. Inseamna sa lasi pur si simplu aceasta emotie sa existe si sa te concentrezi asupra energiei din spatele sau.

Primul pas e acela de a-ti permite sa simti emotia respectiva fara a-i opune rezistenta, fara a incerca sa o exprimi in exterior, fara a te teme de ea, a o condamna sau a o judeca. Inseamna sa renunti la criticism si sa iti dai seama ca nu e decat o emotie.

Tehnica ce trebuie aplicata este sa accepti emotia respectiva si sa renunti la orice stradanie de a o schimba in vreun fel.

Abandoneaza impulsul de a-i opune rezistenta. Opunerea de rezistenta e cea care face o emotie negativa sa dureze.

Cand renunti sa mai opui rezistenta sau sa-i aduci schimbari si o accepti asa cum este, acea emotie se va preschimba intr-o senzatie de usurare.

O emotie careia nu i se opune rezistenta va disparea pe masura ce energia din spatele ei se disipeaza.

Cand incepi sa accepti emotiile, ignora toate gandurile care iti vin in minte. Concentreaza-te asupra emotiei respective, nu asupra gandurilor. Acestea sunt interminabile, se autoconsolideaza si dau nastere la si mai multe ganduri.

Pe masura ce te vei familiariza cu tehnica acceptarii, vei observa ca toate emotiile negative sunt asociate cu frica primara legata de supravietuire si ca aceste emotii sunt de fapt programe de supravietuire pe care mintea le considera necesare.

Mintea noastra e un computer iar gandurile, conceptele si sistemele sale de convingeri sunt niste programe care pot fi anulate, rescrise, sterse. In mod inconstient, noi am acceptat progrmarea negativa de-a lungul vietii noastre si acum trebuie sa rescriem aceste programe cu unele pozitive.

Tehnica acceptarii demonteaza treptat aceste programe.

Acceptarea inseamna de fapt sa nu nutrim emotii puternice fata de nimic: “Imi e egal daca se intampla un anumit lucru sau daca nu se intampla, deoarece il accept exact asa cum vine si stiu ca nu va ramane aici pentru totdeauna. Te poti bucura de un anumit lucru, insa nu ai nevoie de el pentru a fi fericit. Vei renunta astfel la atasamente si treptat, dependenta ta fata de ceva sau cineva se va diminua.

La inceput, vei observa ca o emotie pe care ai acceptat-o revine sau continua sa se manifeste. E normal, deoarece ai inabusit aceste emotii o viata intreaga si o mare cantitate de energie negativa a fost acumulata, iar acum, aceasta trebuie sa iasa la suprafata si sa fie constientizata.

Cand aplicam acceptarea, apare imediat un sentiment de usurare si de fericire, de eliminare a tensiunilor acumulate.

Ca de obicei, in orice activitate, “practice makes it perfect”.

Trebuie, deci, sa  practici cat mai des cu putinta tehnica acceptarii pentru a avea rezultate.Dupa cum spuneam, nu ai nevoie de un loc sau de un timp anume, ci de intentie, de atentie, si de constientizare. Succes!

Descarca materialul de mai jos, daca nu ai facut-o pana acum si vei fi astfel la curent cu toate noutatile legate de tehnica acceptarii. Pune mai jos un comentariu cu orice fel de intrebari sau nelamurii legate de acest subiect. Fii sigur(a) ca vei primi un raspuns!

Da un like paginii Terra Misteriosa si distribuie mai departe acest material daca ti s-a parut util!

 

Te salut,

Numai bine!

 

 

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.