- Tablou, Terapia emoțiilor

Cum sa-ti gestionezi emotiile in caz de boala

 

Acceptarea in caz de boala

In acest material iti voi vorbi despre o tema importanta a vietii noastre si anume, aparitia bolii.

Toti ne imbolnavim intr-un anumit moment din viata, mai grav sau mai usor. Nu voi explica acum de ce ne imbolnavim, insa voi incerca sa iti ofer o modalitate de a gestiona periadele de boala.

Atunci cand ne imbolnavim, odata cu suferinta propriu-zisa apar si o serie de emotii negative asociate. In functie de capacitatea noastra nativa de a gestiona asemenea situatii dificile, unii putem trece mai usor printr-o boala, altii mai greu.

Sa vedem ce emotii apar in caz de boala:

  • frica. Ne e teama de suferinta fizica si emotionala, ne e teama de durere, ne e teama de degradarea corpului fizic si de faptul ca vom muri. Toate astea sunt declansate de ideea subconstienta prin care consideram corpul fizic ca fiind noi insine.
  • depresia, anxietatea, defetismul. Poate mai mult decat boala in sine ne fac rau aceste emotii negative. Gandul ca in organismul nostru se modifica ceva in mod negativ, ca nu mai suntem ca inainte, sanatosi sau intregi fizic, genereaza o puternica stare depresiva in interior.

(foarte important, aici avem de-a face cu imaginea pe care ne-am creat-o despre noi insine ca fiind stapanii universului, avem de-a face cu autoimportanta: “Cine eram eu si ce am ajuns acum”. E momentul potrivit sa lucram cu orgoliul, sa acceptam ce suntem in acel moment si sa devenim umili.)

Aceaste stari negative ne vor seca treptat de energia vitala pe care o avem si ne vor imbolnavi si mai mult. Nu vom mai avea chef sa facem nimic si viata noastra se va restrange treptat in jurul universului mental si emotional negativ creat de boala.

  • furia, mania. Sunt cazuri in care unii dintre noi ne maniem impotriva vietii, a destinului, a celorlalti. Ne intrebam ce am facut de ne-a venit boala x sau y, cu ce am gresit, de ce e divinitatea nedreapta, etc. Generam astfel frustrari adanci in interior, neacceptandu-ne situatia asa cum este ea la momentul prezent. Aceste frustrari ne vor umple de energie negativa, energie care nu face decat sa intareasca boala.

Ce sa facem?

            Trebuie sa acceptam constient aceste emotii negative care se deruleaza in interior.

In caz de boala, toti tindem sa respingem negativitatea generata de ea, sa o reprimam sau sa fugim de ea. Asteptam sa treaca mai repede boala, sa ne insanatosim cat mai rapid, dar tindem in mod inconstient sa fugim de emotiile negative pe care boala le declanseaza sau sa le opunem rezistenta. Insa daca incercam sa tot fugim de ele, de fapt nu facem decat sa le ascundem si mai mult in subconstient, de unde acestea vor actiona si mai puternic.

Trebuie sa observam in mod constient frica, teama, anxietatea, depresia, frustrarea, manie, cum se manifesta in interior, sa ne indreptam atentia asupra lor si sa le acceptam ca fiind prezente. Nu trebuie sa le opunem rezistenta, deoarece vor deveni si mai puternice.

Prin acceptarea acestor emotii si a bolii insasi, vom da drumul energiei negative generata de ele, fapt care ne va elibera treptat de aceasta energie. Odata eliminata aceasta energie, sansele de a ne vindeca cresc considerabil, deoarece vom avea un moral si o energie psiho-emotionala pozitiva care va grabi disparitia bolii.

Boala are o amprenta unica asupra fiecaruia dintre noi. Nu pentru toti functioneaza aceleasi tratamente.

Insa genul de emotii negative precum teama si anxietatea apar in interiorul majoritatii oamenilor, in proportii mai mici sau mai mari. E foarte important si urgent ca sa invatam sa gestionam aceste emotii pentru ca de felul cum stim sa ne descurcam cu ele depinde intr-o mare masura vindecarea noastra.

Sper ca acest material sa-ti fie de ajutor.

Te astept cu orice fel de comentarii si daca nu ai descarcat materialul care cuprinde pasii necesari pentru aplicarea acceptarii, fa-o acum, inscriindu-te in casuta de dedesubt.

Iti doresc multa sanatate!

Numai bine!

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.