Blog,Motivaţional,Tablou

Cum să-ți descoperi pasiunea

Lucrurile de care suntem cu adevărat pasionați implică provocări și efort. Dacă până acum nu ți-ai descoperit pasiunea, înseamnă că nu ai făcut acele lucruri care să te ajute să te dezvolți și să ajungi să-ți atingi obiectivele. Când faci ceea ce te pasionează, chiar dacă uneori e dificil, eforul depus merită și nu îl simți ca pe ceva greu. De aceea, găsirea pasiunii tale nu este doar ceva care te umple de bucurie, ci te determină să faci lucruri pe care nu ai crezut niciodată că le vei face.

Atunci când ne setăm pentru a ne îndeplini obiectivele, mergem pe o cărare nouă și cu totul diferită față de cea cu care suntem obișnuiți. Acest lucru ne ajută să perseverăm și să devenim astfel oameni care știu ce vor. Un pas esențial în a  ne dezvolta și întări caracterul precum și în a ne găsi sensul vieții, e să descoperim ce pasiuni avem și să începem să facem ceva pentru a face ca aceste pasiuni să dea roade în viața noastră.

Dacă nu știți ce vă pasionează, iată aici câteva exerciții care să va ajute să vă găsiți pasiunile.

Fă o listă cu toate activitățile care îți plac

Începe să creezi o listă cu ceea ce îți place. Scrie aici orice îți vine în minte. Notează toate ideile care apar. Acest pas e menit să te ajute să te focusezi asupra tuturor lucrurilor pe care îți place să le faci.

Filtrează lista

Odată ce ai pus pe hârtie lucrurile care îți plac, trebuie să le filtrezi. Lista poate să conțină lucruri care îți plac dar la cere nu te pricepi așa de bine sau lucruri care  îți sună bine dar nu te interesează cu adevărat. Acordă-ți timp să TRECI PRIN TOATĂ LISTA și să găsești lucrurile care te pasionează cu adevărat. Concentrează-te pe fiecare activitate în parte și găsește lucrurile care te bucură să le faci și la care crezi că ești bun(ă).  Trecând prin listă cu răbdare și analizând-o, te va ajuta să-ți dai seama ce te pasionează cu adevărat.

Pune în aplicare activitățile rămase în listă

Pe măsură ce îți definești activitățile din listă care îți plac cu adevărat, e o bună idee să te pui la treabă și să faci acele activități ca să vezi dacă ești într-adevăr pasionat(ă) de ele.

Fă o călătorie în timp

Întorcându-te pe firul timpului până în perioada copilăriei, e o altă modalitate de a afla ce te pasionează. Pe măsură ce creștem,  ne deconectăm treptat de lucrurile care ne plăceau cu adevărat în copilărie.

Ca să îți găsești pasiunea,  mergi în perioada copilăriei și gândește-te la lucrurile pe care îți plăcea să le faci atunci.

Caută-ți modele din rândul oamenilor pe care îi admiri

Acestea sunt persoanele care te inspiră sâ îți urmezi visurile. Sunt oamenii care au atins nivelul de succes la care și tu visezi sa ajungi. Ca să îți găsești pasiunea, încearcă să-ți dai seama cum au reușit ei, ce i-a determinat să fie îndeajuns  de focusați ca să își atingă țelurile. Acest exercițiu te va ajuta să devii pasionat(ă) și focusat(ă) pe obiective. De asemena te ajută să înțelegi acel model pe care vrei să-l urmezi. Găsind un model uman te va ajuta să descoperi ce te pasionează.

Crează o tablă a creativității

Caută prin reviste și site-uri web și adună imagini, postere, poezii, articole sau orice alt lucru care e relaționat cu ceea ce îți place ție și care te inspiră. Pune toate aceste materiale pe o tablă pe care să o ai la vedere tot timpul. Asigur-te că ai pus materialele pe coloane separate în funcție de interese. Încearcă să te gândești la modalități creative de a obține venituri din aceste pasiuni. Pe masură ce aceste idei vor veni (și vor veni multe), începe să te gândești la un plan bine definit care să te ajute să-ți construiești o carieră izvorâtă din aceste interese.

Nu te focusa pe bani

Ca să găsești ce îți place să faci cu adevărat, e nevoie să te oprești din a te gândi ce bani îți va aduce pasiunea ta. Trebuie să te concentrezi pe lucrurile care te fac să te simți viu (vie). Dacă vrei să te bucuri de o viață care să aibă sens, să fii fericit(ă), e nevoie să faci ceva ce iubești, chiar dacă asta îți va aduce sau nu bani. Preocupările financiare ar trebui să fie un lucru secundar pasiunii tale.

Voi ce pasiuni aveți? Scrieți mai jos în comentarii ce vă place să faceți fără să simțiți că depuneți efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.