Blog,Motivaţional,Tablou

Care sunt cele mai bune decizii pe care le poti lua in viata ta?

Se spune ca viata e o suma a alegerilor pe care le facem. Acestea pot fi mai bune sau mai rele si uneori ne pot influneta decisiv traseul nostru prin aceasta lume.

Mai jos iti prezint cateva decizii care iti pot schimba viata intr-un mod pozitiv.

Renunta la alcool

Starea pe care o ai cand te intorci acasa treaz de la o iesire cu prietenii e nepretuita si foarte diferita de cea in care beat fiind, te vei trezi mahmur.

Renunta la fumat

Poti inlocui fumatul cu activitati sportive. Cineva s-a apucat de triathlon, chiar daca  nu era bun la sport si fuma  inante 20 de tigari  pe zi. A ajuns sa participe la campionate nationale apoi.  De asemenea,  poti face arte martiale, tai chi, inot. Am un prieten care face inot si nu simte nevoia sa fumeze. Probat. O viata activa fizic, iti diminueaza dependenta de alcool si tigari.

Renunta la social media

Inchide contul de facebook, twitter, instagram, etc. Vei gasi astfel timp sa-l citesti pe Tolstoi, Dostoievski, Camus, Creanga, Eminescu, Sadoveanu. Daca nu mai citesti carti, sa stii ca facebook-ul e de vina. Studiat.

Renunta la a utiliza compulsiv smartphone-ul

Daca ai copii, e cel mai rau lucru pe care-l poti face ca si parinte in fata lor. Copilul tipa la tine si tu nu ii acorzi atentie deoarece esti absorbit de telefon. Cum il vei creste astfel?

Dezvolta-ti o pasiune

Fie ca esti bun(a) la gatit, cusut, mecanica, olarit, design, iti place sa citesti (atunci scrie), sa canti la un instrument, etc., fa-ti timp pentru pasiunea ta si hraneste-o. Te va ajuta sa te dezvolti ca si om si poate chiar iti va deschide oportunitati de caiera.

Fa-ti timp sa iesi cu prietenii

Si nu pe facebook, vreau sa zic… Iesi fizic, suna tu, aduna-i, iesiti impreuna. Am uitat sa comunicam fata-n fata si am devenit niste antisociali in realitate, desi credem ca social media ne ajuta. Nimic mai fals. Uita-te la cei din jurul tau si vezi daca mai sunt in stare sa lege doua fraze coerent fara sa-si arunce ochii in telefon.

Indeparteaza persoanele toxice din viata ta

Fii inteligent(a) si da-ti seama care iti sunt prietenii adevarati si cine are nevoie de tine doar in anumite conjuncturi sau cine te barfeste si cine te accepta asa cum esti. Am o prietena care isi facuse o amica si toata ziua o lauda si o ridica in slavi. Mai apoi, a observat ca acea amica avea o placere maxima sa-i povesteasca barfe despre altii. Prietena mea a fost destul de inteligenta sa isi dea seama ca si despre ea ar putea sa faca la fel si a devenit mai rezervata in prietenia cu ea.

Inconjoara-te de oameni mai buni decat tine

Daca vrei sa te dezvolti ca si om, cauta pe altii de la care ai ce invata si incearca sa petreci cat mai mult timp in preajma lor. Cred ca iti dai seama cat de mult te poate ajuta asta.

Nu mai sta cu parintii

Pleaca de acasa! Indiferent ca e pentru studii, serviciu, du-te. Te vei cunoaste mult mai bine stand singur(a), vei intalni oameni si oportunitati noi, vei suferi fizic si emotional de-a lungul calatoriei tale, dar te vei maturiza.

Rezolva-ti problemele de comunicare cu ceilalti

Sa presupunem ca toata viata ta ai avut o relatie incordata cu fratele tau, care a dus pana aproape de ura. Chiar si ca adulti, carati in spate un bagaj de sentimente negative unul fata de celallalt care pare ca devine din ce in ce mai greu. Asteapta-l intr-o seara sa vina acasa. Simti ca tremuri in timp ce astepti, insa nu dai inapoi. Dupa ce vine si vorbesti cu el despre acest bagaj pe care il carati, vei simti ca acestea vor fi cele mai valoroase ore din toata viata ta,  petrecute cu fratele tau. Chiar daca nu iti imaginai asta, acum poti vorbi despre el ca despre un prieten. Asta e valabil si in relatiile cu sotul/sotia, copiii, prietenii, etc.

La final, daca vrei si poti, imparte aici cele mai bune decizii pe care le-ai luat in viata ta. Poate si tu esti un model pentru altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.