- Artă, Tablou, Terapia emoțiilor

Art terapie prin desen

Ce e art terapia?

Art Terapia este un tratament eficient pentru persoanele care experimenteaza dificultati de dezvoltare, medicale, educationale, sociale sau mentale. (sursa)

Cu alte cuvinte, daca avem o problema de ordin emotional, suntem stresati, deprimati, anxiosi sau avem dificultati in relatiile profesionale sau personale, ne putem folosi de terapia prin arta.

Aceasta terapie imbraca diverse forme de exprimare, cum ar fi desenul, muzica, pictura, sculptura, dansul, etc. Cam tot ce tine de exprimarea creativa a emotiilor e recomandat a se utiliza in art terapie. Te poti exprima atunci cand nu poti vorbi sau nu ai puterea sa o faci.

Nu conteaza rezultatul final, ci procesul de creatie, cu alte cuvinte nu e necesar sa fii un nou Picasso sau Brancusi, ci sa fii capabil sa te exprimi artistic. Scopul e sa te eliberezi de negativitatea adunata in diverse circumstante in interior.

Poti merge la un art terapeut autorizat, ceea ce e recomndat, mai ales daca sunt si sedinte de art terapie organizate in grup, deoarece ajuta si la socializare.

Sau poti incepe sa faci desene de unul singur. Ia-ti niste foi de desen, culori, creioane si pix.

O forma interesanta de desen pe care am descoperit-o se numeste Zentangle. Pe scurt, ca sa intelegi ce este, adu-ti aminte cand la scoala, in timpul orelor care te plictiseau, te apucai sa desenezi diverse modele, impletituri si mazgalituri pe caiet, forme ce derivau pana la urma in ceva interesant. Cu umor ma gandesc ca, ceeea ce faceam noi ca sa scapam de plictiseala, e de fapt o forma inconstienta de relaxare si e considerata ca fiind terapie.

Revenind la zentagle-uri, acestea sunt o forma mai elaborata a acelor mazgalituri pe care le faceam si au fost patentate de un cuplu din America. De fapt, sunt forme geometrice fractalice. Daca nu stii ce sunt fractalii, cauta pe net exemple, sunt o multitudine.

O forma particulara si foarte frumoasa de zentangle-uri sunt mandalele.

Imaginea din titlu e o forma incipienta de mandala desenata de mine, fara pretentii de a avea valente artistice, ceea ce inseamna ca o poate face oricine.

Iata mai jos si arta adevarata 🙂

Te invit sa desenezi si tu pentru a scapa de negativitate (pentru ca, stii, chiar functioneaza, deoarece iti mentine mintea ocupata), si sa imi spui ce parere ai despre desen.

Succes!

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.