- Blog, Povestiri, Tablou

Aromă de octombrie

Roxana privea tăcută prin geamul semitransparent de la fereastra casei sale. Din grădină îi surâdea voios o rază de soare ce se ivise timid printre crengile unui păr singuratic. Toamna apăruse pe nesimțite și începuse să plouă cu culori peste pomi și peste iarbă. Grădina părea o simfonie de nuanțe portocalii, ruginii și galbene. Parcă soarele se prăvălise peste natură și o inundase cu toate nuanțele de galben posibile.


Simți nevoia să iasă afară și să privească spectacolul naturii. Avea astfel prilejul să își umple sufletul cu emoțiile dulci-amărui ale toamnei și să reflecteze puțin la viața ei. Își aminti ultimele momente petrecute cu Andrei, cel care îi fusese alături pentru 12 ani. Se uită înăuntru și revăzu toate emoțiile adunate în interior, toate frustrările și neîmplinirile legate de relația lor. Plecaseră frumos la drum, iubindu-se și împărtășindu-și unul altuia bucuriile și tristețile. Apoi, s-a întâmplat ceva… Andrei a plecat într-o călătorie de afaceri și s-a întors schimbat. Venea serile târziu acasă, se așeza în pat și până a doua zi, nu mai scotea un cuvânt. Dacă Roxana încerca să converseze cu el, se eschiva, spunând că e obosit. Apoi a început să lipsească nopțile. Zicea că pleacă cu afaceri. Până într-o zi, când nu s-a mai întors deloc. A lăsat-o cu un noian de întrebări și cu sufletul sângerând. Se întreba mereu “De ce? Cu ce am greșit?” Încerca să găsească răspunsuri dar toate i se înfigeau ca un cuțit în inimă. Când venea noaptea, simțea că infernul își intinde spre ea o aripă ce simțea că o cuprindea din ce in ce mai tragic. Chiar dacă soarele strălucea, ea nu-l mai vedea. Se prăbușea în hău…


Într-o zi, pe când se întorcea de la serviciu, îl văzu pe Andrei ținând de mână o altă femeie. Se plimbau pe stradă. Un val de ceață se așternu peste ochii Roxanei și se repezi înspre ei… Din păcate, trecerea de pietoni nu fu de acord cu ea și culoarea roșie a semaforului îi sclipi in ochi. Un SUV argintiu scârțâi cu un zgomot asurzitor și se opri la 2 centimetri de Roxana. Atunci avu un șoc. Mintea ei intră într-o altă lume. Îi vedea în ceață pe Andrei și pe femeia de lângă el, îndepărtându-se grăbiți și auzea ca prin vis vorbele de duh cu care o ”blagoslovea” șoferul de la volanul SUV-ului. Se întoarse din drum și merse să se așeze pe o bancă din apropiere.
Adia vântul ușor și doi trecători treceau grăbiți, discutând în contradictoriu. Roxana simți cum toată rezistența generată de suferințele din interior se topea treptat. În locul ei apăru un sentiment adânc de acceptare a lucrurilor și a vieții în deplinătatea curgerii sale. Se uită înăuntru și își văzu viața ca pe un road-movie care avea un scop, însă nu și o destinație. Știu doar că vrea să se bucure de călătorie și să lase în urmă locurile pe unde a trecut, dorind să întâlnească altele noi.


Se ridică cu liniștea cuibărită în inimă și se îndreptă spre casă. Cînd ajunse în fața porții, simți cu o undă de bucurie cum o salută pomii din grădină, parcă așteptându-i sosirea.
Intră pe porticul umbros și se pregăti să deschidă ușa casei… Din prag, silueta lui Andrei se ivi tăcută…
Roxana reveni cu gândurile în prezent. Părul cel singur îi făcu cu ochiul, îmbiind-o să-i guste fructul, spunându-i parcă: Ăsta nu e fructul oprit, adapă-te cu aroma lui!”.
În aer se simțeau mirosuri de pere coapte și arome de octombrie…

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.