- Blog, Motivaţional, Tablou

7 motive să fim recunoscători

Viața cotidiană e o alergare continuă după diverse lucruri.

Suntem atât de preocupați să facem eforturi încercând să obținem diverse lucruri și să ne satisfacem dorințele încât uităm să mulțumim pentru ce avem deja. Sentimentul recunoștinței ne poate face ziua mai bună. Încercând să vedem partea plină a paharului, ne vom umple de emoții superioare și vom avea o stare interioară mult mai bună.

În plus, sentimentul recunoștinței vine din zona abundenței, a faptului că suntem conștienți că avem ceva și că trăim o stare de plenitudine. Această trăire plenară ne va aduce multe beneficii pe diverse planuri în viitor, deoarece primim ceea ce oferim, adică mai degrabă câștig, mulțumire interioară, plenitudine, decât pierdere, lipsă, griji.

Haideți să vedem câteva motive pentru care am putea fi recunoscători:

  • suntem sănătoși

Pentru aceia dintre noi care nu avem probleme majore de sănătate, faptul că ne trezim în fiecare zi și ne putem ridica din pat ca să începem o nouă zi, trebuie să fie un motiv major de recunoștință. Alții poate nu au posibilitatea să facă asta.

  • avem unde locui

Sunt oameni care dorm efectiv în stradă. Faptul că avem un acoperiș deasupra capului fie că e al nostru sau nu, e un dar.

  • avem ce mânca

Sunt oameni în Africa sau în India care efectiv mor de foame. Noi doar coborâm la market sau în grădină și ne luăm hrana zilnic.

  • avem cu ce ne îmbrăca

În afară de faptul când mergem la shopping ca să ne relaxăm, hainele sunt un lucru necesar pe care majoritatea ni-l putem cumpăra. Închipuiți-vă cum ar fi fost să nu aveți decât un tricou și niște pantaloni scurți atunci când a nins.

  • avem pe cineva alături

Singurătatea doare. Oamenii sunt ființe sociale, făcuți să trăiască unii lângă ceilalți. De aceea, apreciază că poți împărți cu cineva o vorbă sau o bucată de pâine și străduiește-te să fii cât mai înțelegător (înțelegătoare). Trăim într-o societate alienată din punct de vedere uman, unde nu ne mai pasă unora de ceilalți și unde nu mai știm să ne apropiem între noi. Cu toții am trăit poate sentimentul de ”singur în mulțime”, așa că de ce să nu fim recunoscători dacă avem pe cineva lângă noi?!

  • natura ne zâmbește…încă

Până când nu o vom distruge de tot, natura încă ne mai oferă frumusețea sa. Soarele strălucește, ploaia încă mai curăță aerul și copacii încă ne mai dau din prospețimea verdelui lor (atâția câți au mai rămas). De ce să nu ne bucurăm și să nu fim recunoscători pentru asta cât mai des? Mall-ul, strada, orașul, traficul nu prea ne oferă nimic din toate astea și cu atât mai puțin gratis.

  • avem internet

Nu ca să stăm toată ziua pe facebook, ci să comunicăm între noi, ca tu să poți citi acest articol și ca să aflăm lucruri practice, utile și interesante care să ne ajute și să ne ușureze viața

Sunt sigur că fiecare dintre voi are cel puțin un motiv dintre cele enumerate mai sus ca să fie recunoscător. Aștept să îmi scrii și să îmi spui ce motive de recunoștință ai tu.

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.