- Blog, Mistere şi Curiozităţi

5 Enigme ale Umanității Nedescifrate Încă

enigmas

Unele descoperiri au adus mai multă lumină asupra evenimentelor din trecut, în timp ce altele continuă să frământe oamenii de știință și ridică noi întrebări cu privire la istoria omenirii. Iată în continuare cinci dintre cele mai mari mistere ale lumii care nu au fost încă pe deplin descifrate.

1. Drumul Bimini

În 1968, zeci de roci plate uriașe de calcar au fost descoperite sub fundul mării, aproape de coasta Bimini din Insulele Bahamas . La prima vedere nu era nimic surprinzător. Cu toate acestea, oamenii de știință au fost puși în încurcătură, deoarece aceste pietre formau un bulevard perfect drept, de un kilometru lungime, ce părea puțin probabil să fi fost creat de natură. Mulți au spus că acestea erau ruinele unei civilizații antice, alții erau convinși că era un fenomen natural unic.

Bimini Road

O profeție făcută în primele decenii ale secolului al XX-lea, vine să adîncească și mai mult misterul… Faimosul profet și medium Edgar Cayce a făcut următoarea predicție în 1938: ”O parte din ruinele Atlantidei pierdute vor fi descoperite în mare în jurul insulelor Bimini…”. Sunt alții care pretind că au văzut piramide și ruine de clădiri pe fundul mării lângă Bimini, dar singura descoperire confirmată e drumul Bimini, ale cărui origini încă nu au fost elucidate de către savanți. Să fie așa cum spunea Cayce, o mărturie a existenței civilizației atlanteene?

2. Manuscrisul Voynich

Manuscrisul Voynich a fost denumit astfel după anticarul polonez Wilfried M. Voynich, care l-a găsit într-o mănăstire italiană în 1912. Probabil, aceasta este cartea cea mai misterioasă din istoria lumii. Aceasta este o carte cu un conținut ilustrat misterios, scrisă într-un limbaj de neînțeles. Oamenii de știință estimează că a fost scris cu multe secole în urmă (aproximativ 400 până la 800 de ani) de un autor anonim care a folosit un cod de scriere necunoscut …

voynich manuscript

Din paginile sale este posibil să se înțeleagă doar că, probabil, a servit ca o carte de farmacie (pare să descrie anumite aspecte ale medicinei timpurii medievale), precum și ca o hartă astronomică și cosmologică. Și mai intrigante decât limba de scriere sunt imaginile unor plante necunoscute, niște diagrame cosmologice și niște imagini ciudate cu femei goale într-un lichid verde.

Zeci de criptologi au încercat să-l traducă, dar nimeni nu a reușit să o facă. Mulți au ajuns la concluzia că a fost, de fapt, o farsă elaborată, iar cuvintele criptate au fost întâmplătoare și nu a avut nici un sens, în timp ce imaginile aparțineau în mod exclusiv de tărâmul fanteziei.

Astăzi Manuscrisul Voynich este păstrat în Beinecke Rare Book și Manuscript Library de la Universitatea Yale. Nimeni nu a reușit să descifreze niciun cuvânt până acum.

3. Harta lui Piri Reis

Harta lui Piri Reis a fost descoperită accidental în 1929 într-un muzeu turcesc, și de atunci nici o explicație logică pentru ilustrațiile sale nu a fost găsită.

În anul 1513, amiralul turc Piri Reis a proiectat o hartă a lumii, care includea Portugalia, Spania, Africa de Vest, Atlanticul Central și de Sud, Caraibe, jumătatea estică a Americii de Sud și o parte din Antarctica.

Piri Reis Map

Se crede că au existat, de asemenea, America de Nord și restul din jumătatea de est a lumii, în bucăți de hartă care au fost probabil distruse de-a lungul timpului.

Ideea este că această hartă este atât de precisă în detalii încât ridică o întrebare: cum ar putea un amiral al secolului al 16-lea să deseneze întregul Pământ, fără a avea posibilitatea de observare aeriană? Cum este posibil să se separe continentele și coastele cu distanțele corecte fără cunoașterea metodei de proiecție azimutale sau trigonometrie sferică necesară pentru cartografiere? Și cum a proiectat Antarctica, care nu fusese descoperită în mod oficial în acel moment?

4. Liniile de la Nazca

Geoglifele culturii Nazca situate în Peru sunt printre cele mai mari mistere ale lumii, atât din cauza modului precum și a motivului pentru care au fost create. Sunt aproximativ 13.000 de linii care formează 800 de desene sau modele care acoperă o suprafață de 450 kilometri pătrați. Ele au fost create aproximativ între 500 î.Hr. și 500 d.Hr. și arată ca și cum ar fi fost proiectate de o mână uriașă.

nazca lines

Aceste linii descriu forme, animale, plante și desene geometrice și cel mai ciudat lucru este că nu au aparent niciun scop practic pentru care să fi fost construite, deoarece sunt vizibile numai de la înălțime. 

Mulți spun că aceasta ar fi o pistă de aterizare construită pentru extratereștri. Alții merg chiar mai departe, spunând că liniile au fost proiectate chiar de către extratereștri. O altă explicație ar fi aceea că civilizația Nazca ar fi făcut aceste modele pentru zeii lor, care se credea că vin din cer, dar nicio teorie nu a fost încă confirmată.

5. Giulgiul din Torino

Cu toate că Vaticanul a afirmat că nu este autentic, Sfântul Giulgiu rămâne un mister nerezolvat pentru omenire. Este un înveliș cu o imagine imprimată a unui bărbat adult bărbos pe ea. De-a lungul țesăturii există urme de sânge, ceea ce arată că acest om a fost, probabil, răstignit și apoi trupul său a fost acoperit cu această bucată de pânză.

Mulți cred că este pânza de înmormântare a lui Isus Hristos care a acoperit trupul lui după crucificare, că țesătura are aceeași textură cu cea a uneia din epoca în care el a trăit și că urmele de sânge confirmă moartea survenită în același mod ca și cea a lui Hristos.

shroud of turin

Unii oameni de știință cred că giulgiul a fost creat mult mai târziu, între secolul 13 și 14. Chiar dacă ar fi doar o simplă coincidență și giulgiul nu ar fi pânza de înmormântare a lui Cristos, misterul tot rămâne: ce s-a întâmplat oare cu giulgiul real, care a acoperit trupul lui după Răstignire?

sursa

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.