- Blog, Spiritualitate, Tablou

3 cauze majore care duc la depresie

Intr-o lume focusata din ce in ce mai multa pe aspectul material si pe goana dupa iluzii, o lume care nu mai are timp sa priveasca cerul si sa isi asculte semenii, depresia sau anxietatea se instaleaza cu o viteza ingrijoratoare.

Tratamentul clasic al depresiei este constituit cel mai adesea din o serie de medicamente antidepresive care sunt destul de scumpe si care fac ca lucrurile sa fie mai usor de suportat, dar, in schimb, ne altereaza capacitatea de a ne bucura de viata.  Asta nu rezolva cauzele suferintelor oamenilor si pana la descoperirea lor poate fi un drum destul de lung.

Dupa anumite studii recent facute de cercetatori, cei mai importanti factori care contribuie la instalarea depresiei si a anxietatii sunt dieta deficitara, lipsa soarelui si anemia spirituala.

Dieta deficitara

Sanatatea noastra este grav afectata de calitatea a ceea ce mancam si din ce in ce mai multe cercetari afirma ca sistemul digestiv functioneaza ca un fel de creier secundar care proceseaza informatia emotionala. Daca acesta e bombardat constant cu mancare chimizata si nesanatoasa, devine incapabil sa functioneze in mod eficient.

Un factor important in mentinerea sanatatii mentale e sanatatea intestinelor, in special a bacteriilor microbiotice care functioneaza ca un sistem de detoxifiere, respectiv de intoxicare, in functie de cat de sanatoase sunt. Consumul de probiotice si de mancare organica imbunatateste sanatatea acestor bacterii, in timp ce consumul de mancare procesata chimic, expunerea la substante chimice precum glifosat si in special mancarea bogata in zaharuri, hranesc si maresc productia de bacterii negative in interiorul intestinelor, ceea ce duce la o sanatate mentala precara. Sanatatea corpului e esentiala deci pentru sanatatea mintii.

Lipsa soarelui

Carenta de vitamina D este din ce in ce mai evidentiata ca fiind un factor critic in sanatatea mentala, fiind evidentiata in zone cu expunere scazuta la lumina soarelui precum Pacific Northwest in Statele Unite, unde milioane de oameni sufera de dezordine afectiva sezoniera, afectiune care e tratata cu doze ridicate de vitamina D.

Expunerea la lumina naturala e cruciala, deoarece, in prezenta soarelui stralucitor, corpul uman produce in mod natural vitamina D.

Anemia spirituala

Poate cel mai important dar si cel mai putin inteles factor ce duce la depresie e reprezentat de un soi de anemie spirituala care e in parte, o maladie culturala aparuta din lipsa conexiunii interpersonale si a celei cu natura in cadrul aceste civilizatii avansate tehnologic.

Evidenta arata ca experientele spirituale profunde anuleaza depresia si anxietatea in scurt timp si multi cercetatori exploreaza eficienta unor metode spirituale precum rugaciunea si meditatia in tratarea depresiei. Aceste metode duc la intelegerea si la regasirea sinelui interior, la acordarea cu acesta.

Ganduri finale

Niste statistici facute de americani arata ca peste 15 milioane de adulti sunt afectati de depresie si peste 40 de milioane sunt afectati de anxietate in Statele Unite. Ceea ce e tulburator, e faptul ca unul din sase americani ia antidepresive sau alte medicamente psihiatrice iar cauzele suferintelor lor sunt ignorate de catre doctori, care ii sfatuiesc sa ia medicamente ca principala metoda de a gestiona boala, la fel ca si in societatea romaneasca.

Daca medicii ar incerca sa se focuseze pe cauzele sanatatii mentale precare, oferind sfaturi pertinente pentru o dieta corecta, incurajand oamenii sa faca bai de lumina naturala si ceea ce e cel mai important, sa-i directioneze catre o cale spirituala adevarata, societatea moderna ar fi mult mai castigata.

sursa

Introdu adresa ta de email și vei primi GRATUIT ghidul ”Cum să-ți controlezi emoțiile negative" care te va ajuta să-ți gestionezi eficient emoțiile
Enter your email address and click on the Get Instant Access button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We respect your privacy

Comentariul tău e binevenit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.